خورشت فسنجان مجلسی و راز خوشمزه شدن آن!
1399/04/25با کنسرو ذرت چی درست کنم؟
1400/02/08محبوبیت و مقبولیت همبرگر و سیب زمینی سرخ کرده، بر هیچ کسی پوشیده نیست. حتماً شما هم این تجربه را داشتهاید که هر چقدر کیفیت مواد اولیه همبرگر خانگی بهتر از انواع رستورانی آن باشد، اما همان مزه را نمیدهد. در مورد سیب زمینی سرخ کرده رستورانی هم همین مشکل وجود دارد و معمولاً سیب زمینی سرخ کرده خانگی به اندازه کافی ترد نیست.
شاید تهیه همبرگر و سیب زمینی سرخ کرده در منزل آسان به نظر برسد، اما قبل از تلاش برای پخت آن، مواردی وجود دارد که باید به آنها توجه کرد. این امر به کیفیت گوشت، درجه حرارت ، نوع نان و مخلفات درون ساندویچ مربوط است.
از همین رو تصمیم داریم در این مطلب نکات طرز تهیه همبرگر خانگی به سبک فست فودیها و رستورانها را به همراه سیب زمینی سرخ کرده رستورانی در اختیارتان قرار دهیم. با این نکات میتوانید در منزل برای عزیزانتان به خصوص کودکان دلبند خود غذای مورد علاقهشان را تهیه کنید
-
از گوشتهای با کیفیت استفاده کنید.
سرآشپز تونی چو معتقد است که نوع گوشت و بافت آن در تهیه همبرگر خانگی اهمیت دارد. آمیختن انواع مختلف گوشت گاو، روی بافت همبرگر تأثیر خوبی میگذارد. در طرز تهیه همبرگر خانگی خوشمزه انتخاب بخشهای مختلف گوشت گاو اهمیت ویژهای دارد. طبق تجربه سرآشپزهای معروف دنیا بهترین بخشهای گوشت شامل سینه، دنده و گردن است.
-
گوشت را خودتان چرخ کنید.
سرآشپز ناتان فیوتن از آمریکا توصیه میکند گوشت همبرگر را خودتان در خانه چرخ کنید، زیرا دقیقاً نمیدانید از فروشگاه چه چیزی خریداری میکنید. بر همین اساس قسمتهای مورد نظر گوشت که در فوق به آن اشاره شد را به صورت مساوی از فروشگاه خریداری کنید.
برای تهیه همبرگر خانگی پس از خرید گوشت آن را شسته و اجازه دهید که آب اضافی آن گرفته شود. سپس آنها را به قطعات ۳-۵ سانتیمتری خرد کنید. برای بالا بردن کیفیت گوشت چرخ شده، بهتر است آن را روی سطح صافی مانند تختهگوشت پهن کرده و به مدت ۱۵ دقیقه در فریزر قرار دهید. توجه داشته باشید که گوشتها در این مدت در فریزر یخ نزنند. سپس گوشتها را با چرخگوشت به اندازه مورد نظر (حدود ۱۰ تا ۱۲ پالس در یک ثانیه) چرخ کنید.
-
گوشت چرخکرده را به شکل سوسیس درآورید.
یکی از مهمترین نکات تهیه همبرگر و سیب زمینی سرخ کرده خانگی؛ رول کردن آن است. گوشتهای چرخ شده را روی سطح صافی به شکل سوسیس رول کنید. با این روش همبرگر شما آبدار میشود. میتوانید با استفاده از سلفون و قرار دادن گوشت روی آن این کار را انجام دهید. همچنین میتوانید پس از رول کردن نهایی گوشت آن را درون پلاستیک قرار دهید. در هنگام ورز دادن گوشت (تا به شکل رول درآید) توجه داشته باشید که تمام قطعات گوشت چرخ شده به یک اندازه باشند. سپس سوسیس گوشت به دست آمده را به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید. همه ما همبرگر را به شکل قطعات گوشت دایرهای میشناسیم، بنابراین پس از سرد شدن گوشت آن را به صورت قطعات ورقهای دایرهای برش بزنید.
-
درصد چربی به گوشت ۲۰ به ۸۰
برای تهیه یک خوراک همبرگر و سیب زمینی سرخ کرده عالی نیاز است که به میزان چربی گوشت نیز توجه داشته باشید. میزان صحیح برای تهیه همبرگر خانگی خوشمزه ۲۰ درصد چربی و ۸۰ درصد گوشت است. افرادی که علاقه زیادی به چرب بودن گوشت همبرگر خود دارند، میتوانند از قانون ۲۴ به ۷۶ نیز استفاده کنند. چربی بیشتر باعث آبدارتر شدن همبرگر میشود اما میزان آن بیشتر از چیزی که گفته شد، طعم و شکل ظاهری آن را خراب میکند.
-
ترفند معروف به انگشت شست
این ترفند معروف در تهیه گوشت همبرگر و سیب زمینی سرخ کرده را باید برای افزایش کیفیت غذای خود انجام دهید. پس از شکلدهی به گوشت خام چرخکرده انگشت شست خود را در مرکز همبرگر فشار دهید.
حتماً موقع کباب یا سرخ کردن همبرگر دیدهاید که عموماً نقطه مرکزی آن پف میکند و ضخیمتر از سایر قسمتها میشود. ترفند انگشت شست از این اتفاق جلوگیری میکند. همچنین در حفظ شکل نهایی همبرگر و جلوگیری از کوچک شدن آنها در زمان پخت نیز مؤثر است.
-
جایگزین کردن کبابپز
بهترین سرآشپزهای دنیا برای تهیه همبرگر خانگی ابتدا سراغ کبابپز میروند تا گوشت با آتش مستقیم پخته شود. اما این کار دردسرهای خاص خودش را دارد. بنابراین میتوانید به جای کبابپز از یک ماهیتابه چدنی یا ماهیتابه گریل برای تهیه یک خوراک همبرگر و سیب زمینی سرخ کرده رستورانی استفاده کنید.
-
برگرهای لاغرتر بهتر میپزند
متوسط وزن یک همبرگر خوب تقریباً شش تا هفت اونس (حدود ۲۰۰ گرم) است. نکته مهم برای تهیه همبرگر خانگی خوشمزه و حرفهای این است که سطح یکدستی از مواد داشته باشید. این بدان معنی است که در تمام قسمتها مواد قطر یکسان داشته باشد و جایی نازکتر و قسمتی ضخیمتر از بقیه نباشد. در هنگام پخت این قسمتهای نازک زودتر سرخ شده یا حتی سیاه میشوند در حالی که قسمت ضخیمتر هنوز خام است.
-
زمان پخت فشار دادن برگر ممنوع!
گوشت را باید تا حد امکان کنترل کرد، بنابراین اگر یک کفگیر یا قاشق بردارید و روی آن فشار دهید ، آب گوشت از بین میرود. برای تدارک یک خوراک فوقالعاده از همبرگر و سیب زمینی سرخ کرده نباید در هنگام پخت برگر روی آن را به کف ظرف یا کبابپز فشار دهید. این کار باعث میشود که همبرگر خانگی شما خشک و سفت شود.
-
نان همبرگر
همیشه روی نان همبرگر کره بمالید. این کار علاوه بر خوشمزهتر کردن همبرگر به حفظ تازگی نان نیز کمک میکند. پس از آن میتوانید نان را روی کبابپز یا ظرف گریل کمی حرارت دهید.
همبرگر را بچرخانید!
برای پخت بهتر و یکدست همبرگر میتوانید آن را بیش از یک بار بچرخانید. توصیه میشود هر ۲۰-۳۰ ثانیه آن را برگردانید تا هر دو طرف با شعله ملایمی بپزند.
این ترفندها و نکتههایی است که فقط میتوانید آن را در دستور تهیه همبرگر و سیب زمینی سرخ کرده حرفهای پیدا کنید.
پخت همبرگر
برای فهمیدن زمان نهایی پخت هیچگاه همبرگر را از وسط برش نزنید. لبهها و کنارهها بهترین قسمت برای تشخیص زمان مناسب پخت هستند. یک همبرگر خوشمزه خانگی عموماً بیرونی گرم دارد و درون آن صورتی رنگ است. برای اطمینان میتوانید از دماسنج مخصوص آشپزی نیز استفاده کرده و اگر دمای گوشت ۱۵۰ درجه فارنهایت بود، همبرگر شما آماده است.
اجازه دهید برگرها خنک شوند
هنگامی که برگرها را از کبابپز یا تابه خارج کردید، حداقل ۵ دقیقه در ظرف یا سطح تمیزی اجازه دهید خنک شوند. این کار همچنین زمان مورد نیاز برای پخت داخلی و هم دما شدن با محیط را به گوشت میدهد. ضمن آنکه با این کار همبرگر خانگی شما آب خود را حفظ کرده و مزه مطبوعی در اولین لقمه برایتان به همراه خواهد داشت.
ترتیب چیدن ساندویچ همبرگر مهم است!
به یاد داشته باشید که گوجهفرنگی همیشه بالای همبرگر قرار میگیرد و کاهو همیشه باید زیر آن باشد تا بتواند بخشی از آب گوشت را از طریق نان دریافت کند. کاهوی ترد و گرد بهترین انتخاب است. افرادی که تمایل به صرف خیار شور در ساندویچ همبرگر و سیب زمینی سرخ کرده خود دارند، بهتر است در استفاده از آن اغراق نکنند و همچنین از نوع با کیفیت آن استفاده کنند.
تزیین همبرگر
تزیین هر غذا از المانهای مهم برای افزایش اشتها است. برای تزیین روی همبرگر میتوانید از زیتون ویژه به همراه خلالدندان استفاده کنید. این کار علاوه بر زیبایی در نگهداری محتویات ساندویچ داخل نان هم مؤثر است. کنار یا روی سیب زمینی سرخ کرده رستورانی نیز عموماً انواع سسها به چشم میخورد.
نکات مهم سیب زمینی سرخ کرده رستورانی
برای تهیه سیب زمینی سرخ کرده حرفهای باید حتماً سیب زمینی ترد و خوشمزهای تهیه کنید.
نکات زیر به شما در این امر کمک میکند:
- برای تهیه سیب زمینی رستورانی باید سیبزمینیها را یک اندازه برش بزنید.
- قبل از سرخ کردن خلال سیب زمینیها را در یک قابلمه به مدت ۶-۸ دقیقه آب پز کنید.
- بلافاصله بعد از آب پز شدن، سیب زمینی را در آب سرد ریخته یا با آب سرد آبکشی کنید. سپس آب اضافی آن را بگیرید.
- برای تهیه سیب زمینی سرخ کرده رستورانی باید از سرخکن یا قابلمه عمیق با روغن داغ و زیاد استفاده کنید. همچنین نمک را در هنگام سرخ شدن یا خروج آن از روغن اضافه کنید.
حرف آخر …
تهیه همبرگر و سیب زمینی سرخ کرده لذیذ نیاز به دانش کافی و ترفندهایی است که در این مطلب با آنها آشنا شدید. شما از چه روشی برای تهیه همبرگر خانگی استفاده میکنید؟