مربا یکی از خوردنیهای لذیذ در صبحانه و میان وعده عصرگاهی است که از پختن میوه یا صیفیجات با شکر به دست میآید. هویج یکی از آن صیفیجاتی است که در سالاد، سوپ، خورشت، کیک و مربا استفاده میشود. مربای هویج جایگاه خوبی میان سفرههای ایرانی دارد. برای تهیه مربای هویج میتوانید به صورت آماده شده خریداری کنید یا اینکه خودتان درست کنید. طرز تهیه مربای هویج را دنبال کنید و در کنار آن مربای هویج و گردو، کیک مربای هویج و رازهای ناگفته مربای هویج را خواهیم گفت. خواهید دید که مربای هویج چقدر محبوب و پرطرفدار است.
برای پخت مربای هویج آماده شویم!
برای شروع کار، سر و ته هویجها را بگیرید. با کارد یا پوست کن، پوست روی هویجها را بگیرید. هویجها را بشویید و با قرار دادن در آبکش زمان دهید تا آب اضافه خارج شود. با رنده هویجها را دلخواه به صورت ریز یا درشت رنده کنید. حتی میتوانید هویجها را به شکل دایره خرد کنید و یا به شکل گل درآورید. هویجها را همراه مقداری آب در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا بپزد. هرچه شکل و فرم هویج ریزتر باشد زودتر میپزد. پختن را تا جایی ادامه میدهیم که هویجها به صورت نیمه سفت درآیند و رنگ آن کمی تغییر کند.
طرز پخت مربای هویج
مواد لازم
به هویجهای پخته شده شکر اضافه میکنیم. در حین جوش آمدن هویجها با شکر روی قابلمه کف تشکیل میشود. کفها را با قاشق بگیرید تا مربایی شفاف حاصل شود. اجازه دهید شهد مربا تا پختن کامل آن قوام آید. برای اینکه متوجه شوید مربای هویج قوام آمده است یا نه، کافی است با قاشق تمیز کمی از آب آن را بردارید و بگذارید تا سرد شود. پس از سرد شدن، کمی از آن را بین دو انگشت باز کنید، اگر به صورت نخ کش آمد قوام آمده است در غیر این صورت به پختن مربا ادامه دهید. این کار را تا زمانی که از قوام آن مطمئن شوید ادامه دهید. زعفران دم کرده را برای خوش عطر و رنگ شدن به مربای هویج اضافه کنید. در آخرین مرحله پخت، آبلیمو را برای جلوگیری از شکرک زدن مربا اضافه کنید. اگر آبلیمو در دسترس نیست میتوانید از مقدار کمی جوهر لیمو به جای آبلیمو استفاده کنید. پس از یک یا ۲ بار جوش خوردن شعله را خاموش کنید تا سرد شود. مربای هویج را در شیشه خشک و در بسته بریزید و در یخچال نگهداری کنید. تمامی مراحل پخت مربای هویج را با شعله ملایم اجرا کنید تا مربای هویج جا بیفتد و حتما در قابلمه باز باشد.
طرز پخت مربای هویج و گردو
مواد لازم
دستور پخت
برای تهیه مربای هویج و گردو، مغز گردها را در ظرف حاوی آب جوش میریزیم و حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه صبر میکنیم. سپس پوست گردوها را میگیریم و آنها را خرد میکنیم تا زیر دندان احساس شود. دستور پخت مربای هویج همانند مرحله قبل است با این تفاوت که قبل از اضافه کردن آبلیمو، گردوهای خرد شده را اضافه میکنیم. مربای هویج و گردو به دلیل چرب بودن گردو نسبت به مربای هویج ساده باید زودتر مصرف شود چون بیشتر مستعد خراب شدن وکپک زدن است.
طرز پخت کیک مربای هویج
مواد لازم
دستور پخت
فر را با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روشن کنید و آماده بگذارید. ابتدا آرد را همراه با بکینگ پودر ۳ بار الک کنید و کنار بگذارید. تخممرغها را با همزن برقی هم بزنید. شکر، وانیل و هل را اضافه کنید و عمل همزدن را ادامه دهید. روغن را همراه با شهد مربای هویج و آب اضافه میکنیم و یک دور با همزن هم میزنیم. آرد و بکینگ پودر الک شده را آرام آرام به مواد اضافه میکنیم و با لیسک به صورت دورانی هم میزنیم. در آخرین مرحله مربای هویج بدون شهد را اضافه میکنیم و با لیسک آرام هم میزنیم. محتویات را درون قالب کیک بریزید و در فر که از قبل آماده کرده بودید در طبقه وسط با دمای ۱۸۰ درجه و زمان ۴۰ دقیقه بگذارید. توجه داشته باشید که مربای هویج، آب و تخم مرغ را حداقل نیم ساعت قبل از شروع پخت کیک از یخچال خارج کنید در غیر این صورت کیک پف نخواهد کرد.
چند راز برای خوش عطر و بو شدن مربای هویج
تگ آلت: فوت و فن مربای هویج
هرچقدر از خوشمزگی مربای هویج بگوییم، کم گفتهایم. در این قسمت از فوت و فنهای مربای هویج و راز خوش عطر و بو شدن آن صحبت خواهیم کرد.
………………………………………………………………………………………………………….
کلمه کلیدی اصلی: مربای هویج
کلمات کلیدی فرعی: کیک مربای هویج، مربای هویج و گردو
متا دیسکریپشن: مربا یکی از خوردنیهای لذیذ در صبحانه و میان وعده عصرگاهی است که از پختن میوه یا صیفیجات با شکر به دست میآید. هویج یکی از آن صیفیجاتی است که در سالاد، سوپ، خورشت، کیک و مربا استفاده میشود. مربای هویج جایگاه خوبی میان سفرههای ایرانی دارد.