سس فلفل، تند و تیز دوست داشتنی!
1400/10/28چگونه رب گوجه فرنگی با کیفیت را بشناسیم؟
1400/10/28مربا یکی از خوردنیهای لذیذ در صبحانه و میان وعده عصرگاهی است که از پختن میوه یا صیفیجات با شکر به دست میآید. هویج یکی از آن صیفیجاتی است که در سالاد، سوپ، خورشت، کیک و مربا استفاده میشود. مربای هویج جایگاه خوبی میان سفرههای ایرانی دارد. برای تهیه مربای هویج میتوانید به صورت آماده شده خریداری کنید یا اینکه خودتان درست کنید. طرز تهیه مربای هویج را دنبال کنید و در کنار آن مربای هویج و گردو، کیک مربای هویج و رازهای ناگفته مربای هویج را خواهیم گفت. خواهید دید که مربای هویج چقدر محبوب و پرطرفدار است.
برای پخت مربای هویج آماده شویم!
برای شروع کار، سر و ته هویجها را بگیرید. با کارد یا پوست کن، پوست روی هویجها را بگیرید. هویجها را بشویید و با قرار دادن در آبکش زمان دهید تا آب اضافه خارج شود. با رنده هویجها را دلخواه به صورت ریز یا درشت رنده کنید. حتی میتوانید هویجها را به شکل دایره خرد کنید و یا به شکل گل درآورید. هویجها را همراه مقداری آب در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا بپزد. هرچه شکل و فرم هویج ریزتر باشد زودتر میپزد. پختن را تا جایی ادامه میدهیم که هویجها به صورت نیمه سفت درآیند و رنگ آن کمی تغییر کند.
طرز پخت مربای هویج
مواد لازم
- هویج 1 کیلو
- شکر 1 کیلو
- آبلیمو 3 قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
به هویجهای پخته شده شکر اضافه میکنیم. در حین جوش آمدن هویجها با شکر روی قابلمه کف تشکیل میشود. کفها را با قاشق بگیرید تا مربایی شفاف حاصل شود. اجازه دهید شهد مربا تا پختن کامل آن قوام آید. برای اینکه متوجه شوید مربای هویج قوام آمده است یا نه، کافی است با قاشق تمیز کمی از آب آن را بردارید و بگذارید تا سرد شود. پس از سرد شدن، کمی از آن را بین دو انگشت باز کنید، اگر به صورت نخ کش آمد قوام آمده است در غیر این صورت به پختن مربا ادامه دهید. این کار را تا زمانی که از قوام آن مطمئن شوید ادامه دهید. زعفران دم کرده را برای خوش عطر و رنگ شدن به مربای هویج اضافه کنید. در آخرین مرحله پخت، آبلیمو را برای جلوگیری از شکرک زدن مربا اضافه کنید. اگر آبلیمو در دسترس نیست میتوانید از مقدار کمی جوهر لیمو به جای آبلیمو استفاده کنید. پس از یک یا 2 بار جوش خوردن شعله را خاموش کنید تا سرد شود. مربای هویج را در شیشه خشک و در بسته بریزید و در یخچال نگهداری کنید. تمامی مراحل پخت مربای هویج را با شعله ملایم اجرا کنید تا مربای هویج جا بیفتد و حتما در قابلمه باز باشد.
طرز پخت مربای هویج و گردو
مواد لازم
- هویج 1 کیلو
- شکر 1 کیلو
- آبلیمو 3 قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
- گردو 300 گرم
- آب جوش به مقدار لازم
دستور پخت
برای تهیه مربای هویج و گردو، مغز گردها را در ظرف حاوی آب جوش میریزیم و حدود 30 تا 45 دقیقه صبر میکنیم. سپس پوست گردوها را میگیریم و آنها را خرد میکنیم تا زیر دندان احساس شود. دستور پخت مربای هویج همانند مرحله قبل است با این تفاوت که قبل از اضافه کردن آبلیمو، گردوهای خرد شده را اضافه میکنیم. مربای هویج و گردو به دلیل چرب بودن گردو نسبت به مربای هویج ساده باید زودتر مصرف شود چون بیشتر مستعد خراب شدن وکپک زدن است.
طرز پخت کیک مربای هویج
مواد لازم
- شکر 3/1 لیوان
- روغن مایع 3/1 لیوان
- آرد 2 لیوان و نیم
- هل آسیاب شده 2/1 قاشق چایخوری
- وانیل 2/1 قاشق چایخوری
- بکینگ پودر 1 قاشق غذاخوری
- تخم مرغ 3 عدد
- آب 2/1 لیوان
- شهد مربای هویج 2/1 لیوان
- مربای هویج بدون شهد 1 لیوان
دستور پخت
فر را با دمای 180 درجه به مدت 10 تا 15 دقیقه روشن کنید و آماده بگذارید. ابتدا آرد را همراه با بکینگ پودر 3 بار الک کنید و کنار بگذارید. تخممرغها را با همزن برقی هم بزنید. شکر، وانیل و هل را اضافه کنید و عمل همزدن را ادامه دهید. روغن را همراه با شهد مربای هویج و آب اضافه میکنیم و یک دور با همزن هم میزنیم. آرد و بکینگ پودر الک شده را آرام آرام به مواد اضافه میکنیم و با لیسک به صورت دورانی هم میزنیم. در آخرین مرحله مربای هویج بدون شهد را اضافه میکنیم و با لیسک آرام هم میزنیم. محتویات را درون قالب کیک بریزید و در فر که از قبل آماده کرده بودید در طبقه وسط با دمای 180 درجه و زمان 40 دقیقه بگذارید. توجه داشته باشید که مربای هویج، آب و تخم مرغ را حداقل نیم ساعت قبل از شروع پخت کیک از یخچال خارج کنید در غیر این صورت کیک پف نخواهد کرد.
چند راز برای خوش عطر و بو شدن مربای هویج
تگ آلت: فوت و فن مربای هویج
هرچقدر از خوشمزگی مربای هویج بگوییم، کم گفتهایم. در این قسمت از فوت و فنهای مربای هویج و راز خوش عطر و بو شدن آن صحبت خواهیم کرد.
- پوست پرتقال یکی از رازهای معطر شدن مربای هویج است. پوست پرتقال را بدون اینکه قسمت سفید آن باقی بماند به آرامی با کارد یا چاقو جدا کنید و خلالی کنید. پوست خلالی شده پرتقال را چندین بار بجوشانید و آب آن را عوض کنید تا تلخی آن گرفته شود. سپس در آب سرد قرار دهید و چندین بار آب آن را عوض کنید تا کاملا تلخی پوست پرتقال برطرف شود. قبل از اضافه کردن شکر در دستور پخت مربای هویج، پوست پرتقال را اضافه کنید. برخی برای معطر شدن مربای هویج به جای پوست پرتقال از وانیل استفاده میکنند. در مرحله قبل اضافه کردن آبلیمو یا جوهر لیمو، وانیل را اضافه کنید.
- استفاده از خلال پسته، هل ساییده شده یا بادام کاملا اختیاری است که به زیبایی و حتی عطر و طعم دار کردن مربای هویج کمک میکند. قبل از اضافه کردن آبلیمو به مربای هویج هر یک از اینها را میتوانید به مقدار کم اضافه کنید تا عطر و بوی آن در طولان مدت باقی بماند.
- هنگام پخت مربای هویج پس از اضافه کردن شکر، ممکن است در لبههای ظرف شکر خشک شده داشته باشید. آنها را به ظرف برنگردانید چرا که با این کار احتمال شکرک زدن مربای هویج بالا میرود. در صورت لزوم با دستمال نم دار شکرکهای خشک شده را پاک کنید.
- اگر روزی مربای هویج شما شکرک زد، میتوانید به آن مقداری آب اضافه کنید. روی شعله ملایم قرار دهید تا چند قل بزند. توجه داشید که در این مرحله دیگر شکر اضافه نکنید.
………………………………………………………………………………………………………….
کلمه کلیدی اصلی: مربای هویج
کلمات کلیدی فرعی: کیک مربای هویج، مربای هویج و گردو
متا دیسکریپشن: مربا یکی از خوردنیهای لذیذ در صبحانه و میان وعده عصرگاهی است که از پختن میوه یا صیفیجات با شکر به دست میآید. هویج یکی از آن صیفیجاتی است که در سالاد، سوپ، خورشت، کیک و مربا استفاده میشود. مربای هویج جایگاه خوبی میان سفرههای ایرانی دارد.
1 Comment
آفرین به نویسنده این متن