بفرمایید به صرف مربای هویج!
۱۴۰۰/۱۰/۲۸سس مایونز را بهتر بشناسیم!
۱۴۰۰/۱۰/۲۸از مدتی قبل و پس از صنعتی شدن مواد غذایی، کارخانجات مختلف برای تامین نیاز مشتریان، به سمت مواد غذایی تراریخته روی آوردند. امروزه کارخانجاتی نظیر صنایع غذایی اصالت با ارائه محصولات با کیفیت نظر مشتری را به سمت خود جلب میکنند. در این بین بعضی افراد میزان استفاده از محصولات کارخانهای را کاهش و به محصولات خانگی روی آوردند. یکی از این تغییر رویهها استفاده از رب گوجه فرنگی با کیفیت است که در حفظ و ارتقای سلامت افراد تاثیر گذار است. چرا که مصرف برخی محصولات مانند رب گوجه فرنگی مرغوب به صورت تازه و ارگانیک خاصیت بیشتری به همراه دارد. البته باید توجه داشت که مصرف اینگونه محصولات که بدون نظارت به فروش میرسند، توصیه نمیشود. با توجه به شگردهای متقلبانه اخیر از جمله استفاده از بنزوات سدیم در تولید رب خانگی که خبر ساز شد، ترجیح مردم به استفاده از محصولات باکیفیت که نظارت در آنها نقش مهی دارد به روند گذشته بازگشته است. در ادامه با ما همراه شوید تا راههای تشخیص رب گوجه فرنگی سالم و با کیفیت و نیز سایر نکات مربوط به آن را برای شما همراهان عزیز بیان کنیم.
تا بحال گوجه فرنگی کال خوردهاید؟!!
برای تهیه رب گوجه فرنگی با کیفیت و سالم مهمترین مقوله گوجه فرنگی مرغوب است. متاسفانه برخی افراد فقط به سود خود فکر میکنند و از گوجه های کال یا گوجههایی که بعضی از قسمتهایش سبز رنگ است، جهت تولید رب خانگی و فروش آن استفاده میکنند. ذکر این نکته ضروری است که بدانید قسمتهای سبز رنگ گوجه فرنگی دارای ماده ای سمی به نام سولانین هستند که سلامت افراد را به خطر می اندازد، پس در هر صورت چه برای تولید رب خانگی و چه رب کارخانهای باید گوجهها سالم، آبدار و رسیده باشند.
گفتنی است که سولانین عوارض بسیاری از جمله التهاب روده و معده را در پی دارد. هم چنین این ماده میتواند افراد را با مشکلاتی ازجمله شکم درد، التهاب پوست، گشادی کبد، ناباروری، و… مواجه کند.
رب گوجه فرنگی با کیفیت چطور باید پخته شود؟
یکی از مهمترین خواص رب گوجه فرنگی با کیفیت وجود آنتی اکسیدانی با نام لیکوپن است. لیکوپن در اکثر میوههای قرمز وجود دارد، اما منبع اصلی این ماده در گوجه فرنگی است. برای تهیه رب گوجه فرنگی با کیفیت، میزان حرارت یکی از مهمترین مقولهها است. با حرارت به وجود آمده لیکوپن آزاد می شود. اما در اکثر اوقات ربهایی که زیر نظر افراد غیرمتخصص تهیه می شود، میزان حرارت بیش از حد نیاز است؛ در این صورت میتوان گفت اگر رب گوجه فرنگی بیش از حد نیاز درمعرض حرارت باشد، نه تنها فاقد آنتی اکسیدان میشود، بلکه دیگر جز مواد مغذی به شمار نمیآید. باتوجه به شرایط ذکر شده اگر از مراحل ساخت ربهای گوجه فرنگی اطمینان ندارید، بهتر است از ربهای کارخانهای با کیفیت استفاده کنید.
مراقب تقلب کلاه برداران باشید؟!
رب خانگی نسبت به رب های کارخانهای دارای مزیتهایی است که از جمله می توان به عدم وجود مواد نگهدارنده اشاره کرد. بعلاوه ربهای خانگی که زیر نظر خود فرد تهیه شود، میتواند قابل استفاده برای همه اعضای خانواده باشد. به عنوان مثال با کنترل میزان نمک، برای افرادی که دارای فشار خون بالایی هستند رب خانگی می تواند یکی از بهترین گزینهها برای مصرف این افراد باشد. بیمارانی که به سیلاک مبتلا هستند و به خصوص کودکان، باید از مواد غذایی استفاده کنند که فاقد گلوتن باشد. برای همین ربهای خانگی می تواند برای آنها گزینه ایده آلی برای آنها باشد. چرا که فاقد گلوتن و سایرمواد افزودنی است، اما وقتی صحبت سود دهی در میان است، بعضی افراد شروع به فروش رب های خانگی خود میکنند، زیرا ربهای خانگی در شرایط بهداشتی کامل، در محیط غیر خلأ و ظرف های قلندود پخت نمی شوند و احتمال کپک زدن در آنها بسیار زیاد است. به همین علت پای تقلب کلاه برداران به میان می آید و برخی افراد سودجو با افزودن مواد نگهدارنده نظیر گلوتن سعی بر فروش رب های خانگی دارند.
انواع دیگر مواد نگهدارنده چیست؟
- بنزوات سدیم: یکی دیگراز افزودنی هایی که مانع کپک زدن محصولات غذایی می شود، بنزوات سدیم است. البته لازم به ذکر است که خود گوجه فرنگی دارای اسید بنزوئیک است؛ اما مقدار آن به میزانی نیست که از روند کپک زدن جلوگیری کند، به همین دلیل برخی افراد سودجو در تلاشند که به وسیله ماده نام برده شده، سرعت روند کپک زدن رب های گوجه فرنگی را به تعویق بیندازند. اما نمی دانند که میزان مجاز استفاده از این ماده چقدر است. مهم ترین فاکتور استفاده بیش از حد این ماده سرطان زاست بودن آن است. علاوه بر این بیماری های گوارشی و کبدی را هم موجب می شود.
- سم آلترامید: هنگام پخت گوجه فرنگی در خانه چون محیط خلأ وجود ندارد سمی تولید می شود که در رب های کارخانه ای نظیر رب گوجه فرنگی اصالت به هیچ وجه از این سم وجود ندارد. به دلیل این که در کارخانه ها حرارت همراه با خلأ است و زیر دمای ۷۰ درجه اقدام به تهیه رب می شود.
- رنگهای غیر مجاز: برخی افراد از گوجه فرنگیهای نامرغوب برای تولید رب استفاده میکنند و یا ممکن است به جای گوجه فرنگی از محصولات دیگری مانند نشاسته، کدوو … استفاده کنند. در این شرایط آنها برای ایجاد رنگی بهتر، از رنگهای خوراکی غیر مجاز استفاده میکنند. اگر رنگ خوراکی در میزان مناسب مورد استفاده قرار نگیرد، مشکلات جسمانی زیادی را برای افراد به خصوص مشکلات کبد، کلیه وگوارشی، به وجود می آورد.
نکات مهم در نگهداری رب گوجه فرنگی
- پوشاندن رب با یک لایه نازک روغن جهت ایجاد تاخیر در روند کپک زدگی
- رب ها باید در ظروف شیشه ای و بدون تماس مستقیم با هوا نگهداری شوند. ظروف آلومینیومی، فلزی و حلبی ظروف مناسبی برای نگهداری رب ها نیستند.
- رب گوجه فرنگی کپک زده را دور بریزید. کپک ریشه های بسیار طولانی دارد که به عمق ماده نفوذ پیدا می کند، به همین علت باید کل ظرف رب کپک زده را دور بریزید، در غیر این صورت مصرف محصولات کپک زده به دلیل داشتن سموم قارچی نظیر آفلاتوکسین، افراد مصرفکننده را مستعد سرطان های گوناگون به خصوصسرطان کبد می کند
رنگ رب گوجه فرنگی با کیفیت به چه شکلی است ؟
رب گوجه فرنگی با کیفیت باید رنگ طبیعی گوجه فرنگی را داشته باشد؛ یعنی نه خیلی قرمز باشند که در این حالت دارای رنگ های افزدونی هستند و نه خیلی ارغوانی رنگ باشند که در این حالت می توان حدس زد که از گوجههای نامرغوب استفاده شده است. باید بین رنگ های قرمز و صورتی باشد.
رب گوجه فرنگی که داخل روغن خوب پخش شود، رب مرغوبی است. حالت گلوله گلوله شدن رب در روغن، نشان دهنده کیفت بد آن است که ممکن است از ترکیبات دیگری مثل نشاسته و کدو استفاده شده باشد. نقاط سیاه رنگ هم نشان دهنده پایین بودن کیفیت رب و ناخالصی آن است.
حرف آخر …
متخصصان تغذیه بالینی میگویند: امروزه به دلیل بالا رفتن ریسک سرطان و بیماری های متابولیک، مردم ترجیح میدهند از محصولات بهداشتی تحت نظارت استفاده کنند. صنایع غذایی اصالت با در نظر گرفتن تمامی نکات بهداشتی و نظارت مستمر، سلامت جامعه را بالاترین الویت خود قرار داده و با تولید و فروش محصولات غذایی با کیفیت مانند رب گوجه فرنگی اصالت تمام تلاش خود را در راستای کسب این مهم بکار گرفته است.
……………………………………….
کلمه کلیدی اصلی: رب گوجه فرنگی با کیفیت
کلمات کلیدی فرعی: رب گوجه فرنگی مرغوب، رب گوجه فرنگی ارگانیک، رب گوجه فرنگی سالم
متا دیسکریپشن: استفاده از رب گوجه فرنگی با کیفیت در حفظ و ارتقای سلامت افراد تاثیر گذار است. چرا که مصرف برخی محصولات مانند رب گوجه فرنگی مرغوب به صورت تازه و ارگانیک خاصیت بیشتری به همراه دارد. با ما همراه شوید تا راههای تشخیص رب گوجه فرنگی سالم و با کیفیت و سایر نکات مربوط به آن را برای شما همراهان عزیز بیان کنیم.