سس فلفل، تند و تیز دوست داشتنی!
1400/10/28چه چیزهایی را باید برای تشخیص رب گوجه فرنگی با کیفیت بدانیم؟
1400/10/28مربا یکی از خوراکیهای خوشمزه و پرطرفدار در سراسر دنیا است که برای صبحانه و میانوعده عصرگاهی، یک انتخاب فوقالعاده محسوب میشود. همانطور که میدانید، مربا از پختن میوه یا صیفیجات همراه با شکر تولید میشود و تنوع بسیار زیادی دارد؛ از مربای گل و بالنگ گرفته تا مربای توتفرنگی و هویج.
یکی از دوستداشتنیترین مرباها، مربا هویج است که جایگاه خوبی در سفرههای ما ایرانیان دارد. تهیه مربا هویج نیز سخت نیست و میتوانید بهراحتی خودتان در خانه، درست کنید.
در مقاله امروز تصمیم گرفتیم به این خوردنی لذیذ بپردازیم. در ابتدا دستورپخت مربا هویج را باهم مرور میکنیم، سپس در ادامه، نگاهی به روش تهیه مربا هویج و گردو و همچنین کیک مربای هویج میاندازیم. تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
طرز تهیه مربا هویج
مواد لازم برای پخت مربا هویج:
هویج: ۱ کیلو
شکر: ۱ کیلو
آبلیمو: ۳ قاشق غذاخوری
زعفران دمکرده: ۲ قاشق غذاخوری
دستور تهیه:
- درابتدا، سروته هویجها را بگیرید و با کارد یا پوست کن، پوست روی هویجها را جدا کنید.
- هویجها را بشویید و در آبکشی قرار دهید تا آب اضافه آنها خارج شود.
- در مرحله بعد، با رنده هویجها را بهصورت دلخواه (ریز یا درشت) رنده کنید. حتی میتوانید هویجها را به شکل دایره خرد کنید، یا به شکل گل آنها را خرد کنید.
- سپس هویجها را همراه مقداری آب در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد. نکته مهم برای پخت مربا هویج در این مرحله این است که هرچه شکل و فرم هویج ریزتر باشد، زودتر میپزد. پختن هویجها را تا جایی ادامه دهید که بهصورت نیمهسفت درآیند و رنگ آنها کمی تغییر کند.
۵. حال،به هویجهای پختهشده شکر اضافه کنید. مراقب باشید که در حین جوش آمدن هویجها با شکر، روی قابلمه کف تشکیل میشود و باید کفها را با قاشق جدا کنید تا مربایی شفاف حاصل شود.
۶. صبر کنید تا شهد مربا هویج با پختن کامل هویجها، قوام آید. برای اینکه متوجه شوید مربای هویج قوام آمده است یا خیر، کافی است با قاشقی تمیز، کمی از آب آن را بردارید و بگذارید تا سرد شود. پس از سرد شدن، کمی از آن را بین دو انگشت باز کنید. اگر بهصورت نخ، کش آمد، یعنی قوام آمده است. درغیراینصورت به پختن مربا ادامه دهید.
۷. پس از قوام شهد، زعفران دمکرده را برای خوشعطرورنگ شدن، به مربا هویج اضافه کنید.
۸. در مرحله بعد، آبلیمو را برای جلوگیری از شکرکزدن مربا، اضافه کنید. اگر آبلیمو در دسترس نبود، میتوانید از مقدار کمی جوهر لیمو استفاده کنید.
۹. پس از یک یا دو بار جوش خوردن مربا هویج، شعله را خاموش کنید تا سرد شود.
۱۰. حال میتوانید مربا هویج را در شیشه خشک و دربسته بریزید. مرباراحتما در یخچال نگهداری کنید. نکته پایانی اینکه،در طی تمام مراحل پخت مربا هویج،درقابلمه را نگذارید و شعله رابهصورت ملایم حفظکنید تا مربابهخوبی جا بیفتد.
طرز پخت مربای هویج و گردو
مواد موردنیاز:
هویج: 1 کیلو
شکر: 1 کیلو
آبلیمو: 3 قاشق غذاخوری
زعفران دمکرده: 2 قاشق غذاخوری
گردو: 300 گرم
آب جوش: به مقدار لازم
دستور پخت:
یکی از فاکتورهای تتاثیرگذار در طعم بینظیر مربا هویج، افزودن گردم به آن است. وجود گردو در مربا و در طول پروسهی پخت مربا هویج، به خوشمزهتر شدن آن کمک بسیاری میکند.
برای تهیه مربا هویج و گردو، باید ابتدا مغز گردوها را در یک ظرف حاوی آب جوش ریخته و حدود 30 تا 45 دقیقه به کناری قرار دهید. پس از این مدت، پوست گردوها را گرفته و آنها را خرد میکنید. اندازه گردوهای خردشده باید به حدی باشد که زیر دندان حس نشود و لطافت مربا هویج را از بین نبرد!
دستور پخت مربای هویج با گردو نیز مانند تهیهی مربا هویج ساده است؛ با این تفاوت که قبل از اضافه کردن آبلیمو باید گردوهای خردشده را اضافه کرد. نکتهای که برای مربای هویج و گردو لازم است بدانید اینکه گردو به دلیل دارا بودن میزان بالای چربی طبیعی، ممکن است در طولانیمدت منجر به خراب شدن مربا هویج شود. به همین دلیل و برای جلوگیری از کپک زدن مربا یا خراب شدن آن، بهتر است در زمان مناسب و زودتر از مربا هویج ساده مصرف شود.
اگر به مرباهای دیگری علاقهمند هستید، اینجا بخوانید: «طرز تهیه انواع مربا و نکات کلیدی که باید بدانید»
طرز پخت کیک مربای هویج
مواد موردنیاز:
شکر: 3/1 لیوان
روغن مایع: 3/1 لیوان
آرد: 2 لیوان و نیم
هل آسیابشده: 2/1 قاشق چایخوری
وانیل: 2/1 قاشق چایخوری
بکینگ پودر: 1 قاشق غذاخوری
تخم مرغ: 3 عدد
آب: 2/1 لیوان
شهد مربا هویج: 2/1 لیوان
مربا هویج بدون شهد: 1 لیوان
دستور پخت:
اگر تنها یک بار اقدام به پختن کیک کرده باشید، میدانید که این کار علاوهبر هنر و خلاقیت، کاری سرگرمکننده نیز بوده که به مرور به مهارتهای شما هم میافزاید. کیک مربا هویج از آن دسته دسرهای خوشمزه و متفاوتی است که طرز پخت سادهای هم دارد.
قبل از هر کاری فر را روشن کنید و اجازه دهید تا گرم شود. در یک ظرف بزرگ آرد را به همراه بکینگپودر 3 بار الک کرده و کناری قرار دهید. در یک ظرف جداگانه تخممرغها را بهخوبی بههم بزنید. این کار را با همزن برقی انجام دهید و همزمان شکر، وانیل و هل را به تخممرغها اضافه کنید تا خوب مخلوط شوند.
در این مرحله باید روغن را به همراه شهد مربا هویج و آب به ترکیب شکر و تخممرغ همزده بیفزایید و دوباره با هم مخلوط کنید. سپس آرد و بکینگپودر الکشده را بهآرامی و در پارتهای مختلف به مواد افزوده و بهصورت دورانی ترکیب کنید. این مرحله نیازی به همزن برقی ندارد و بایستی به کمک لیسک این کار را انجام دهید.
حال زمان اضافه کردن مربا هویج رسیده؛ مربای بدون شهد را به ترکیب اضافه کرده و دوباره با لیسک بهآهستگی و بهطور دورانی بههم بزنید. درنهایت مواد آمادهشده را درون قالب مدنظرتان ریخته و در فر گرمشده قرار دهید. فر را روی 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید و در طبقه وسط گذاشته و به مدت 40 دقیقه منتظر بمانید.
نکتهی لازم در تهیه کیک مربا هویج آن است که باید مربا هویج، تخممرغ و آب را حدود نیم ساعت پیش از آمادهسازی کیک، از یخچال خارج کنید تا با دمای محیط یکی شوند و سپس به مواد بیفزایید. این ترفند موجب میشود کیک شما بهخوبی پف کند؛ در غیراینصورت کیک پف نخواهد کرد.
ترفندهایی برای خوشعطر و بو شدن مربا هویج
خوشمزه بودن مربا هویج بر کسی پوشیده نیست و در هر خانهای طرفداران زیادی دارد. اما باید در نظر داشت که هر مربای خوشمزه و باکیفیت حتما بر طبق اصولی استاندارد و نکاتی خاص، تهیه شده است. نکاتی که به خوشعطر شدن آن هم کمک میکند که در این بخش از مقاله به آنها میپردازیم.
- از خوشرایحهترینموادطبیعیکهاستفادهازآندرغذایادسرهایمختلفبسیارموثراست،پوستپرتقالبودهکهیکیازرازهایمعطرشدنمرباهویجهممحسوبمیشود. برایبهکاربردنپوستپرتقالدرمرباهویج،بایدپوستآنرابهطوریکه قسمت سفید از آن کاملا جدا باشد، بگیرید،خلال کنید و در آبجوش ریخته و چند دقیقه بجوشانید. پس ازجوشاندن،چندبارآبآنراعوض کنید تا تلخیاش گرفته شود و سپس در آب سرد بریزید. آبسردهمبایددرچندمرحلهعوضشودتاتلخیپوستپرتقالبهطورکاملبرطرفگردد. در این شرایط میتوان از پوست پرتقال و عطر بینظیر آن در مربا هویج استفاده کرد.
- وانیل نیز یکی دیگر از عطردهندههای طبیعی است که بسیاری از افراد بهجای پوست پرتقال از آن در پخت مربا هویج استفاده میکنند. فقط باید در نظر داشت که وانیل باید قبل از افزودن آبلیمو یا جوهر لیمو، به مربا اضافه شود.
- استفاده از خلال پسته یا بادام برای زیبایی بیشتر یا طعم بهتر، کاملا به اختیار خود فرد است و امری سلیقهای شمرده میشود. اما هل ساییدهشده درصورتیکه منع مصرف وجود نداشته باشد، به عطرآگینتر شدن مربا هویج کمک میکند که بایستی قبل از اضافه کردن آبلیمو باشد تا بوی خوش آن تا مدتهای بیشتری باقی بماند.
- دقت کنید که اگر به هنگام پخت، مقداری شکر به لبههای ظرف چسبیده یا خشک شده باشد، به داخل ظرف مربا نریزد. چراکه اینکار احتمال شکرک شدن مربا را بالا میبرد. درصورتیکه چنین اتفاقی رخ داد، با دستمال نمدار شکرکهای خشکیده را از لبه ظرف بزدایید.
- چنانچه مربا شکرک زد، آن را دور نریزید! با اضافه کردن کمی آب به آن و قرار دادن دوباره روی حرارت ملایم، تا حد زیادی به برطرف کردن شکرکها کمک کردهاید. البته در نظر داشته باشید این کار برای حل کردن شکرهای باقیمانده است و نباید دیگر شکر به آن اضافه کرد. پس از چند قل کوچک، مربا را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا سرد شود.
با اینکه پختن مربا هویج به خودیِ خود لذتبخش است، اما اگر میخواهید از محصولات موجود در بازار استفاده کنید، به سراغ محصولاتی بروید که ضمن داشتن استانداردهای لازم، خوشمزه و خوشعطر هم باشند. محصولات اصالت با رسپی منحصربهفرد و استفاده از میوهها و مواد اولیه درجهیک همواره در تهیه و تولید انواع مربا موفق عمل کرده و رضایت مشتریان بسیاری را به خود جلب کرده است. به وب سایت اصالت مراجعه کنید و با سبد محصولات آن بیشتر آشنا شوید.
1 Comments
آفرین به نویسنده این متن