با ارزش غذایی خیارشور و انواع آن آشنا شوید
1402/12/26نگاهی به اصالت در روز ملی صادرات
1403/08/02آیا میدانید که ترشی سیر بین جوامع و کشورهای مختلف بهخصوص در غذاهای کرهای، بسیار محبوب و پرطرفدار است؟ ترشی سیر را میتوان هم به شکل حبههای کامل میل کرد و هم بهصورت خلالی یا خردشده در کنار انواع غذاها یا روی سالادها موردمصرف قرار داد؛ از برنج ساده گرفته تا رشتهفرنگی یا سیبزمینی و کیمچی! کیمچی نوعی غذای کرهای است که ماده اصلی آن کلم چینی بوده و با ترکیبی از سیر و ادویههای مختلف مزهدار میشود که هم بهعنوان غذای اصلی و هم بهعنوان ترشی در کنار سایر غذاها میل میکنند.
ما هر آنچه را درباره این خوراکی خوشمزه میدانیم، در این مقاله در اختیار شما قرار دادهایم. پس حتما دقایقی را به مطالعه این بلاگ اختصاص دهید.
ترشی سیر؛ بهترین میانوعده
اگر برای شما تصوری دور از ذهن است که بسیاری از مردم از حبههای سیر بهعنوان میانوعده استفاده میکنند، باید بپذیرید که به دلیل طعم بسیار متفاوتی است که ترشی سیر از طعم آن در حالت خام دارد. البته به جز ترشی سیر به شیوههای دیگری هم میتوان سیر را مزهدار کرد و موردمصرف قرار داد؛ مانند زمانیکه آن را در روغن برشته یا درون فر، کاراملی میکنند. ترشی سیر کاراملی یا ترشی سیر صدفی نیز هرچه عمر بیشتری داشته باشد، لطیفتر و ملایمتر شده و طعم فوقالعادهای به خود میگیرد. پس در کنار یک میانوعدهی دلچسب، میتواند بهترین گزینه باشد.
طرز تهیه ترشی سیر تند
سرآشپزها دو روش برای تهیه ترشی سیر ارائه میکنند که هر دو سریع و آسان هستند و تنها به زمان لازم دارد. در اینجا دستور آماده کردن هر دو روش را با شما در میان میگذاریم.
روش اول؛ از ابتدا
سیر را پوست بگیرید و حبهها را بهطور کامل نگه دارید. بهتر است سعی کنید تا زیبایی شکل ظاهری آن حفظ بماند. سپس حبهها را داخل یک ظرف شیشهای بریزید و مابین حبهها را با فلفل قرمز پر کنید. بعد روی آنها سس سویا، سرکه و شکر ریخته و در ظرف را محکم ببندید. شیشه ترشی سیر را به مدت دو هفته در جایی خنک قرار دهید و منتظر بمانید تا جا بیفتد. هر چه سیر خام بیشتر در محلول بماند، نرمتر و خوشمزهتر خواهد شد.
روش دوم؛ از فروشگاه!
یک شیشه سیر از فروشگاه خریداری کنید. یک تا 2 قاشق غذاخوری سس تند موردعلاقه خود را بهعلاوهی 2 قاشق چایخوری فلفل و 2 قاشق چایخوری آویشن به آن بیفزایید و خوب مخلوط کنید. در شیشه را دوباره ببندید و آن را خوب تکان دهید. بعد از دو هفته از طعم بینظیر آن نهایت لذت را ببرید.
اگر به این موضوعات علاقه دارید: «همهچیز درباره خواص و مضرات آبغوره!»
جدا کردن پوست سیر؛ اولین مرحله از تهیه ترشی سیر
بسیاری از افراد با گرفتن پوست سیر چالش دارند! به دلیل کوچک بودن دانههای سیر، پوست گرفتن آنها کاری دشوار است یا حتی بعضیها از اینکه دستشان بوی سیر بگیرد، احساس خوبی ندارند. اینجا شما را با چند روش ساده از جدا کردن پوست سیر، آشنا میکنیم.
- تمام حبههای بوته سیر را از پایه جدا کنید و در ظرفی مملو از آب داغ بریزید. پس از گذشت چند دقیقه که آب ولرم شد، انتهای سیر را بگیرید و به سمت راست تاب بدهید. پوست سیر بهراحتی کَنده خواهد شد.
- همهی حبههای سیر را از پایه جدا کنید و آنها را درون یک شیشه بریزید. شیشه را محکم تکان دهید تا پوستها جدا شوند. به یاد داشته باشید هرچه سیر شما خشکتر باشد، پوستها راحتتر از دانهها رها میشوند!
- برای درست کردن ترشی سیر یا هر میانوعده یا مزهی دیگری که به سیر نیاز دارد، خود را به زحمت نیندازید و از همان ابتدا یک بسته سیر پوستگرفتهشده بخرید!
شیوههای لذت بردن از ترشی سیر
با اینکه میتوانید ترشی سیر را بهتنهایی و بهعنوان یک مزه یا میانوعده مصرف کنید اما اگر به هر دلیلی به دنبال تنوع در طعم یا تست کردن دیگر مزهها هستید، از روشهایی که در ادامه مطرح شده، استفاده کنید.
مواد تشکیلدهنده:
3/1 فنجان سرکه برنج
2 قاشق غذاخوری شکر
یک قاشق چایخوری نمک
4 عدد سیر پوستکنده
دستور تهیه:
3/2 فنجان آب گرم را با سرکه و شکر مخلوط کنید تا شکر بهخوبی حل شود. اگر زمان کافی ندارید، این ترکیب را روی حرارت ملایم قرار داده و اجازه دهید تا کمی گرم شده و بهمرور حل شود. سپس کناری بگذارید و اجازهی سرد شدن دهید.
سیرها را در یک ظرف شیشهای بریزید، با مخلوط سرکه و شکر روی آن را بپوشانید و در آن را محکم ببندید. بسته به شیشهای که استفاده میکنید، ممکن است لازم باشد تا محلول را دو برابر در نظر بگیرید. ترشی سیر را در یخچال قرار دهید. بهطور معمول برای آنکه یک ترشی سیر آماده شود، 2 هفته زمان لازم است و بیشتر از آن، به جا افتادن و خوشمزهتر شدن آن کمک خواهد کرد.
بهطورکلی درست کردن انواع مربا، دسر یا ترشیهای متعدد در خانه، میتواند هم جنبهی مهارتآموزی داشته باشد و هم نوعی سرگرمی محسوب شود که به توجه به ذائقه افراد و سلیقه غذایی که دارند، تنوع آنها را در طعم و مزه بیشتر کرد؛ اما هستند محصولات استانداردی که با تهیه از مواداولیه مرغوب و درجهیک میتوانند نظر هر فردی را به خود جلب کنند. محصولات اصالت با تنوع که بینظیری که در تولید موادغذایی و خوراکیهای گوناگون که شامل انواع کنسروها، مرباها، سسها، ترشیها وشورها هستند، از بهترین انتخابها برای خانوادههای ایرانی محسوب میشوند. برای آشنایی با سبد محصولات اصالت یا مطالعه مقالات به وب سایت اصالت مراجعه کنید.
منبع:
https://iamafoodblog.com/pickled-garlic/