با کنسرو ذرت چی درست کنم؟
1400/02/08رب انار چه فوایدی دارد؟
1400/10/28این روزها مشغله افراد بسیار زیاد شده و معمولا آشپزی کردن به روش سنتی وقت و انرژی زیادی از افراد میگیرد. به ویژه برای مادران شاغلی که علاقه دارند غذاهای خوشمزه و موقوی برای کودکان در حال رشد خود تهیه کنند.
یکی از مواد در دسترس و مفید برای یک آشپزی سریع، کنسرو ماهی است. در این مقاله سعی کردیم چند دستور پخت از خوراکها و سالادهایی را قرار دهیم که هر وقت از خود میپرسید با کنسرو ماهی چی درست کنم، یا اینکه مثل دوران دانشجویی به دنبال غذای کم هزینه، سریع و مقوی هستید به کارتان خواهد آمد. همچنین با خواص کنسرو ماهی تن نیز بیشتر آشنا خواهید شد.
ماهی یک منبع غذایی مفید و سرشار از انواع مواد مغذی مورد نیاز بدن است، امگا۳، امگا۶، اسیدهای چرب ترانس پایین که برای سلامت مفید هستند انواع ویتامینها از جمله ویتامین D، که این روزها با گسترش شهرنشینی تأمین آن از طریق نور خورشید دشوار است. اما آماده کردن ماهی تازه، کار دلنشینی نیست بخصوص بوی ناخوشایند آن باعث میشود که اکثر اقراد از تهیه ماهی به عنوان یک وعده غذایی فراری باشند؛ به همین دلیل حتی اگر از صرفهجویی در زمان و دردسرهای طعمدار کردن ماهی چشمپوشی کنیم، باز هم نقش کنسرو ماهی پررنگتر میشود.
سالاد ماکارونی
مواد لازم برای ۵ نفر
- کنسرو تن ماهی اصالت ۲ عدد
- ماکارونی فرمی ۵۰۰ گرم
- کنسرو مخلوط سبزیجات اصالت ۱عدد
- خیارشور اصالت ۲۰۰ گرم
- پیازچه تازه ۱۰۰ گرم
- سس مایونز ۱فنجان
- نعنای خشک ۱ قاشق غداخوری
- آب لیموترش تازه ۱قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل، پودر سیر به مقدار دلخواه
روش تهیه
ابتدا ماکارونی را در آب جوش بپزید و آبکش کنید و کنار بگذارید تا کاملا سرد شود. کنسروهای ماهی را باز کنید و روغن آن را تخلیه کنید (اگر از کنسرو ماهی در آب استفاده میکنید آب کنسرو را تخلیه کنید.) و آن را در کاسه بزرگی بریزید و با چنگال خرد کنید تا به قطعات کوچکتر تبدیل شود. سپس کنسرو مخلوط سبزیجات را به همراه نعنا، پودر سیر، نمک و فلفل به آن اضافه کنید. خیارشورها را نگینی خرد کنید و به ترکیب بیافزایید؛ در ادامه آبلیمو را به سس مایونز اصالت اضافه کنید و هم بزنید سپس به مخلوط داخل ظرف اضافه کنید. در آخرین مرحله ماکارونی را به ترکیب اضافه کنید و سالاد را به هم بزنید تا به مخلوط یکدستی برسید. در پایان سالاد ماکارونی آماده شده را به ظرف سرو منتقل کنید و با سلیقه خود تزیین کنید.
درباره این سالاد بیشتر بدانید
این مقدار سالاد برای ۵ تا ۷ نفر بزرگسال کفایت میکند. این غذا را میتوانید در جشنهای تولد کودکان تهیه کنید البته برای این منظور پیشنهاد میکنید پیازچه را از مواد اولیه حذف کنید؛ این مقدار مواد اولیه برای ۱۰ تا ۱۲ کودک ۷-۸ ساله کفایت میکند. در صورتی که به پیازچه دسترسی نداشتید میتوانید از یک عدد پیاز کوچک استفاده کنید یا در صورتی مه به طعم پیاز خام علاقهای ندارید آن را کاملا از مواد اولیه حدف کنید. همچنین بنا به سلیقه خود میتوانید از انواع سبزیهای معطر از جمله جعفری تازه به جای نعنا استفاده کنید.
۲سالاد سبزیجات با کنسرو ماهی
یکی دیگر از جوابهایی که میتوانم به سوال “با کنسرو ماهی چی درست کنم؟” بدهم، سالاد سبزیجات با کنسرو ماهی است. اگر از رژیم لاغری ویژهای پیروی میکنید یا منع غذایی خاصی دارید، پیشنهاد اصالت این سالاد است، زیرا نه تنها کالری کمی دارد، تمام مواد معدنی، پروتینی و ویتامینهای مورد نیاز بدن را نیز تأمین میکند.
مواد لازم (برای ۲ نفر)
- کنسرو ماهی اصالت ۱عدد
- فلفل دلمهای سبز ۱عدد
- فلفل دلمهای رنگی ۱عدد
- کلم براکلی ۲۰۰ گرم
- قارچ ۲۰۰ گرم
- کاهو یا کاهوی فرانسوی ۲تا۳ برگ
- لوبیا قرمز آبپز ۱۰۰گرم
- آووکادو نصف یک عدد
- روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
- آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
- پودر سیر، نمک و فلفل به مقدار دلخواه
روش تهیه
لوبیا قرمز را از قبل بخیسانید و بگذارید تا کاملا پخته شود، سپس آبکش کنید و اجازه دهید کاملا سرد شود. باقی سبزیجات را کاملا شسته، ضدعفونی کنید ( چون پخته نمیشوند باید از تمیز بود آنها مطمین باشید.) و در اندازه های نه خیلی ریز و نه خیلی درشت خرد کنید. روغن یا آب داخل کنسرو ماهی را تخلیه کرده با چنگال کمی هم بزنید تا به قطعات کوچکتر تبدیل شود و به باقی مخلوط سبزیجات اضافه کنید. لوبیا را نیز به ترکیب اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط یک دستی حاصل شود و آن را به ظرف مورد نظر برای سرو سالاد منتقل کنید.
روش تهیه سس
نصف یک آووکادو را خرد و سپس در ظرف کوچکی له کنید؛ نمک، فلفل و پودر سیر را با روغن زیتون به آن اضافه کرده و مخلوط کنید و به همراه آبلیمو به سالاد بیفزایید.
نکات این سالاد
این سالاد برای کسانی که رژیم غذایی کتوژنیک را دنبال میکنند که وعده غذایی عالی به شمار میرود؛ فقط کافی ست لوبیا را به دلیل داشتن کربوهیدرات یا حذف کرد یا به اندازه نصف مقدار ذکر شده در دستور استفاده کنید. برای کسانی که به دنبال یک وعده کم کالری و در عین حال مغذی هستند نیز بسیار مفید است البته برای این گروه از افراد توصیه میکنیم برای تهیه سس آووکادو را از مواد اولیه حذف کنند. زیرا آووکادو یک منبع غنی چربی مفید گیاهی است که در حالت کلی فواید زیادی برای بدن به خصوص تقویت و شادابی مو و پوست دارد اما از آنجایی که کالری بالایی دارد ممکن است برای کسانی که رژیم لاغری خاصی را دنبال میکنند مناسب نباشد.
۳یک خوراک گرم با کنسرو ماهی
اگر مایلید با کنسرو تن ماهی اصالت یک وعده غذای گرم تهیه کنید، خوراک جنوبی با کنسرو ماهی پیشنهاد خوبی ست.
مواد لازم برای تهیه هوراک جنوبی با کنسرو ماهی
- کنسرو ماهی اصالت ۱عدد
- گوجه فرنگی متوسط ۲عدد
- پیاز متوسط ۱عدد
- قارچ ۱۰۰گرم
- ادویه کاری، تخم گشنیز هر کدام ۱ قاشق چایخوری
- آبلیمو یا عصاره تمر هندی ۱ قاشق غذا خوری
- سبزیهای معطر تازه شامل جعفری، نعنا و گشنیز ۵۰ گرم
- روغن، نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
روش تهیه
اگر از تمر هندی استفاده میکنید از قبل بگذارید در مقداری آب ولرم خیس بخورد و بعد عصاره حاصل را صاف کنید. پیاز را نگینی خرد کنید و در مقداری روغن روغن تفت دهید، پیازهای که سبک شد، نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید و کمی با پیاز تفت دهید. گوجهها را که نگینی هرد کردهاید با مواد اضافه کنید و برای چند دقیقه با حرارت زیاد تفت دهید تا گوجه آب نیاندازد، سپس قارچ را هم به همین ترتیب به مواد اضافه کنید. وقتی آب اضافی فارچ گرفته شد، حرارت را کم کنید و پودر کاری و تخم گشنیز را به مواد اضافه کنید.
کنسرو ماهی را به مواد اضافه کنید و هم بزنید.کمی که حرارت دید عصاره تمر هندی یا آبلیمو را غذا اضافه کنید. اگر از سبزیهای معطر به صورت تازه استفاده میکنید در این مرحله با غذا اضافه کنید. اگر به صورت خشک استفاده میکنید در این مرحله در ظرف را بگذارید و اجازه دهید ۸ تا ۱۰ دقیقه بپزد؛ بعد از این مدت سبزیها را به غذا اضافه کنید و مجدد در ظرف را گذاشته، اجازه دهید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با حرارت کم بپزد. بعد از آن میتوانید خوراک را به ظرف سرو منتقل کنید.
چند پیشهاد برای این خوراک
این خوراک را میتوانید با نان یا برنج میل کنید و اگر تمایل دارید که به عنوان خورش و در کنار برج سرو کنید، هنگام اضافه کردن گوجه و قارچ احرارت را افزایش ندهید تا گوجه و قارچ آب بیاندازند و خورش بهتری داشته باشید.
میتوانید بنا بر سلیقه خود از فلفل قرمز به جای فلفل سیاه استفاده کرده و غذا را کمی تند کنید، یا از فلفلهای سبز تند به صورت تازه و ساطوری شده در غذا استفاده کنید.
در صورتی که هر کدام از سبزیهای معطر را در دسترس نداشتید حذف آن، از دستور مشکلی ندرد.