15 نکته تهیه همبرگر و سیب زمینی سرخ کرده رستورانی
1400/01/23با کنسرو ماهی چی درست کنم؟
1400/02/09ذرت
ذرت به عنوان غلات تابستانی شناخته میشود که فقط در چند ماه از سال در دسترس است. اما وقتی در میانه زمستان هوس ذرت میکنیم چه باید کرد؟ در همین لحظه است که کنسرو ذرت وارد صحنه میشود. این محصول خوشمزه که هرموقع بخواهید میتوان آن را به صورت شیرین، ترد، تازه و دلپذیر مصرف کنید.
شاید راحتترین راه مصرف ذرت قرار دادن آن همراه با کره درون ماکروفر باشد، اما موارد مصرفی ذرت بیشتر از اینها است، میتوان آن را به سوپ اضافه کرد، دیپ ذرت را به صورت پیشغذا استفاده کرد و یا حتی ذرت را به صورت سرد میل کرد، چرا که برای کنسرو کردن، ذرت تازه به شیوهای درست و استاندارد پخته شده است. پیش از اینکه به سراغ معرفی دستورپختهای بر پایه ذرت برویم بهتر است کمی خواص این غله مفید را بررسی کنیم.
چرا مصرف ذرت برای بدن ما مفید است؟
ذرت که اغلب به عنوان سبزی شناخته میشود در واقع در گروه غلات قرار گرفته که از لحاظ فیبر، ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان بسیار غنی است. ذرت برای اولین بار ده هزار سال پیش در مکزیک و آمریکای مرکزی کشت شد و در دنیا نوع زرد رنگ ذرت بیشتر در دسترس است اما خوب است که بدانید ذرت در رنگهای مختلفی مثل قرمز، نارنجی، بنفش، آبی، سفید و حتی سیاه نیز کشت میشود. بیشتر مواد مغذی ذرت در دانههای آن قرار دارند و بالطبع پرمصرفترین بخش نیز همین دانهها هستند. با اینکه ذرت سرشار از قند از نوع ساکاروز است اما خواصی دارد که برای بدن ما بسیار مفید هستند. در زیر به برخی از خواص ذرت اشاره میکنیم:
- ذرت سرشار از ویتامین بی۱۲، اسید فولیک و آهن است که میتوانند ریسک کمخونی را کاهش دهد.
- اگر ورزشکار هستید و یا میخواهید میزان تعریقتان در ورزش را افزایش دهید، ذرت را در اکثر وعدههای غذایی خود بگنجانید. ذرت حاوی کربوهیدرات پیچیدهای است که با سرعت کمتری هضم میشود و به نوبه خود انرژی بیشتری را برای مدت زمان طولانیتری فراهم میکند.
- کمبود وزن دارید؟ فکر میکنید افزایش وزن با رژیم غذایی سالم دشوار است؟ نگران نباشید، ذرت مشکل شما را حل میکند. اگر می خواهید چند کیلوگرم وزن اضافه کنید، ذرت میتواند یک افزودنی سالم برای وعده های غذایی شما باشد. خوردن چربیهای مضر، در درازمدت به سلامت شما آسیب خواهد زد. با ذرت، نه تنها کالری سالم دریافت میکنید، بلکه همزمان ویتامینها و فیبرهای مفیدی نیز وارد بدنتان میشود.
- روغن ذرت و ذرت شیرین باعث افزایش جریان خون، کاهش جذب کلسترول و تنظیم انسولین میشود و گزینهای عالی برای افراد دیابتی و یا افراد دارای کلسترول بالا است. ذرت کربوهیدراتی غنی و منبع انرژی خوبی است.
- ذرت در دوران بارداری هم برای مادر و هم برای جنین فواید زیادی دارد. ذرت غنی از اسید فولیک است و همچنین حاوی زیگزانتین و اسید پاتوژنیک بوده که خطر نقص هنگام تولد در کودک را کاهش میدهد. ذرت میتواند کودک را از انحطاط ماهیچهها و مشکلات فیزیولوژیکی محافظت کند. ذرت به دلیل داشتن فیبر زیاد، یبوست را نیز که از نگرانیهای معمول مادران است، از بین میبرد.
- ذرت برای پوست شما مفید است. ذرت حاوی ویتامین ث و لیکوپن (آنتی اکسیدان) است که باعث افزایش تولید کلاژن میشود و از آسیب رادیکالهای آزاد شده با اشعه ماوراء بنفش جلوگیری میکند. علاوه بر خوردن ذرت، دیگر محصولات آن مانند روغن ذرت، نشاسته ذرت را میتوانید به طور مستقیم بر روی پوست بمالید.
حالا که با قسمتی از خواص ذرت آشنا شدید، در ادامه دستورالعملهای مختلفی برای مصرف کنسرو ذرت به شما معرفی میکنیم، پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
چطور با کنسرو ذرت، ذرت مکزیکی درست کنم؟
این غذای خیابانی مکزیکی که در کشور ما هم به محبوبیت بالایی رسیده، مزهای متفاوتی از ذرت برای ذائقه ما دارد و درست کردن آن تنها چند دقیقه زمان میبرد.
مواد لازم برای تهیه ذرت مکزیکی:
- ذرت ۳۰۰ گرم
- کره ۲۰ گرم
- قارچ خردشده ۱ فنجان
- سس مایونز ۳ قاشق غذاخوری
- پنیر پیتزا ۱۰۰ گرم
- آب لیمو ترش یک قاشق غذاخوری
- آویشن، نمک و فلفل به مقدار لازم
در اولین قدم کره را داخل قابلمه میرزیم و با حرارت ملایم اجازه میدهیم آب شود، سپس آب کنسرو ذرت را کاملا جدا کرده و فقط ذرت را به کره اضافه میکنیم بعد از اینکه ذرتها کمی نرم شدند، قارچ را به آن اضافه میکنیم، برای اینکه رنگ قارچ تغییر تیره نشود، آب لیمو را به ترکیب اضافه میکنیم. به مدت ۵ دقیقه در قابلمه را میگذاریم، اگر بعد از این مدت قارچها آب انداخته بودند، حرارت را کمی زیاد میکنیم و مخلوط را هم میزنیم، بعد از اینکه آب قارچ تبخیر شد، حرارت را کم کرده، ادویهها را اضافه میکنیم و در همین مرحله سس مایونز را در ظرف میریزیم و خوب با مواد مخلوط میکنیم. در آخرین مرحله پنیر پیتزا را اضافه میکنیم وکمی مخلوط را هم میزنیم، حرارت را خاموش میکنیم و در قابلمه را میگذاریم تا پنیر به خوبی آب شود و حالا ذرت مکزیکی آماده شد.
توجه داشته باشید که با توجه به ذائقهتان میتوانید کالباس، گشنیز، هالوپینو و پودر سیر به ترکیب بالا اضافه کنید و اگر طمع قارچ را دوست ندارید میتوانید آن را حذف کنید.
چطور با کنسرو ذرت، لقمه ذرت درست کنم؟
شما میتوانید این لقمه را همراه با شربت سیب، سیروپ و یا به تنهایی با یک طعم فوقالعاده سرو کنید، این لقمه مواد اولیه بسیار آسانی دارد که به راحتی در دسترس قرار دارند، پس برای درست کردن آن تعلل نکنید.
مواد لازم برای تهیه لقمه ذرت:
- ۴۳۰ گرم ذرت (بدون آب)
- ۲ تخممرغ متوسط
- نصف قاشق چایخوری نمک
- ۱ فنجان آرد
- ۱ قاشق چایخوری بیکینگ پودر
- ۱ قاشق چایخوری شکر
- روغن مارگارین و یا کره
نکته مهم: آب کنسرو ذرت را جدا کنید و ۴/۱ فنجان از آن را نگه داشته، باقی را دور بریزید.
در یک کاسه متوسط آب ذرت و تخممرغ را باهم در ظرف ریخته و با همزن به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید. نمک، آرد، بیکینگ پودر و شکر را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید، تا اینکه ترکیب بهخوبی یکدست شود، ذرت را اضافه کرده و دوباره مخلوط کنید.
۲ قاشق غذاخوری روغن مارگرین و یا کره را در یک ماهیتابه بزرگ بر روی حرارت متوسط قرار دهید. وقتی روغن داغ شد، برای هر لقمه به اندازه یک چهارم فنجان مواد در ظرف بریزید تا سرخ شود (مانند کوکو). وقتی که لقمه ترد و قهوهای رنگ شد آن را برگردانید.
بعد از اینکه هر دو طرف خوب سرخ شدند، غذای شما حاضر است. این مواد اولیه برای پخت ۸ تا ۹ لقمه کافی است.
چطور با کنسرو ذرت، سوپ سفید ذرت درست کنم؟
طرز تهیه این سوپ بسیار آسان است و در مقایسه با دیگر سوپهای سفید چربی کمتری دارد.
مواد لازم برای تهیه سوپ سفید ساده ذرت:
- نصف ۱ پیاز بهصورت خرد شده
- ۱ حبه سیر چرخشده
- ۴/۱ فنجان جعفری تازه خرد شده
- ۱ قاشق غذاخوری مارگارین و یا کره
- ۳ قاشق غذاخوری آرد
- ۲ فنجان شیر
- ۱ فنجان آب مرغ
- ۳۴۰ گرم ذرت
- ۵/۲ قاشق غذاخوری پنیر خامهای
- ۱ قاشق چایخوری پودر سیر و نمک
- ۱ قاشق چایخوری فلفل سیاه
در ابتدا پیاز، سیر، جعفری و کره یا مارگارین را درون یک قابلمه بزرگ روی حرارت متوسط بریزید و برای حدود ۵ دقیقه این مواد را تفت دهید تا زمانی که پیازها ترد شوند. سپس آرد را اضافه کرده، خوب هم بزنید تا مخلوط خمیرمانندی بوجود آید. شیر و آب مرغ را اضافه کنید. ذرت و پنیر خامهای را اضافه کرده و اجازه دهید تا مواد حرارت ببینند. برای طعمدار شدن سوپ نمک و پودر سیر، فلفل سیاه را به ترکیب اضافه کنید. مخلوط را کمی همزده و درنهایت سوپ شما برای سرو شدن آماده است.
چطور با کنسرو ذرت، نان ذرت درست کنم؟
در طرز تهیه این نان از هیچ شکری استفاده نشده و به جای آن به عنوان طعمدهنده شیرینی از عسل استفاده کردیم. پس اگر درگیر رژیم و مصرف قند و شیرینی هستید، این نان انتخاب بسیار خوبی برای شما است.
مواد لازم برای تهیه نان ذرت:
- ۱ فنجان ذرت
- ۱ فنجان آرد ذرت
- نصف فنجان آرد مخصوص شیرینی سبوسدار
- ۱ قاشق چایخوری جوش شیرین
- ۲ قاشق غذاخوری کرم تارتار
- نصف قاشق غذاخوری نمک
- ۴ قاشق غذاخوری عسل
- ۱ فنجان ماست یونانی
- نصف فنجان شیر
- ۲ عدد تخممرغ بزرگ
- ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون
فر را از قبل با ۴۲۵ درجه فارنهایت و یا ۲۱۸ درجه سلسیوس گرم کنید. مواد خشک (آردها، جوش شیرین، کرم تارتار، نمک) و مواد مرطوب را (ذرت، عسل، ماست یونانی، شیر، تخممرغ و روغن زیتون) را جداگانه ترکیب کنید و با همزن مخلوط کنید. ترکیب خشک را درون مخلوط تر بریزید تا در حد امکان به خورد هم بروند. نیازی نیست ترکیب کامل یکدست شود بیش از حد مواد را مخلوط نکنید.
خمیر را درون ظرف مخصوص ریخته و درون فر اجازه دهید برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزد. هر چند دقیقه آن را چک کنید تا مطمئن شوید نان نسوخته است. اگر دوست دارید سطح نان رنگ روشنتری داشته باشد، در ۵ دقیقه آخر یک ورقه فویل آلمینیومی روی نان بکشید.
برای آنکه مطمئن شوید درون نان بهخوبی پختهاست، برای امتحان یک خلال دندان درون آن فرو کرده و بیرون بکشید اگر ماده خامی به خلال دندان نچسبیده بود، نان شما به خوبی پخته است. نان را در حالیکه هنوز داغ است تکه تکه کرده و سپس سرو کنید.
چطور با کنسرو ذرت، پای ذرت و کدو سبز درست کنم؟
مراحل پخت پای ذرت و کدو سبز بسیار آسان هستند و این پای بهترین وسیله برای لذت بردن از محصولات تابستانی است.
مواد لازم برای تهیه پای ذرت و کدو سبز:
- ۴ قاشق غذاخوری کره
- نصف پیاز زرد، تفت داده شده (پیاز داغ)
- ۲ فنجان ذرت
- ۲ عدد کدو سبز بزرگ، ریز خرد شده (حدود ۴ فنجان)
- ۲۳۰ گرم قارچ خرد شده
- ۱ قاشق غذاخوری ریحان خشک
- ۱ قاشق چایخوری پونه کوهی خشک
- نصف قاشق چایخوری نمک
- ۳۴۰ گرم پنیر موزارلا و یا سوییسی خرد شده
- ۴ تخم مرغ همزده
در ابتدا اجازه دهید فر با ۱۹۰ درجه حرارت گرم شود. کره را در یک ظرف بزرگ و گود با حرارت متوسط گرم کنید و پیاز، کدوسبز و قارچ را به آن اضافه کنید و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه تفت دهید در آخرین دقایق ذرت را نیز به این ترکیب اضافه کنید و زمانیکه سبزیجات نرم شدند ظرف را از روی حرارت بردارید. وقتیکه سبزیجات خنک شدند، ریحان، پونه کوهی، نمک، پنیر و تخممرغهای همزده شده را به آن اضافه کرده و هم بزنید. سپس سطح ظرف مخصوص کیک پزی را با کاغذ روغنی بپوشانید و یا روغن را به سطح ظرف اسپری کنید. مخلوط را درون ظرف ریخته و سطح رویی پای را صاف کنید. برای اینکه غذا ظاهر قشنگتری داشته باشد کمی پنیر روی سطح آن بپاشید. ظرف با فویل روغنی بپوشانید و آن را درون فر قرار داده و اجازه دهید برای ۲ دقیقه بپزد. فویل را از روی ظرف بردارید و ۵ دقیقه دیگر اجازه دهید تا پای بپزد تا سطح روی آن قهوهای رنگ شود. پای شما حاضر است. اما قبل از برش زدن ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صبر کنید.
چطور با کنسرو ذرت، غذاهای یا طعم جدید درست کنم؟
شما برای اینکه با ذرت سالاد درست کنید تقریبا به هیچ رسپی احتیاج ندارید، هر سالادی که میشناسید با افزودن مقدار ذرت طعم متفاوتی پیدا میکند. پس اگر گیاهخوار هستید و یا رژیم غذایی خاصی دارید که سالاد بخش عمدهای از وعدههای غذاییتان را تشکیل میدهد، خوشحال باشید چون با ذرت مجبور به خوردن مزههای تکراری قبلی نیستید.
دقیقا مثل انواع سالاد، شما برای اینکه به انواع پاستا و سوپ ذرت اضافه کنید، محدودیتی ندارید، پس ذائقه معمولتان را به چالش بکشید و به دنبال مزههای جدید بروید.
غذا پختن با ذرت به همین موارد محدود نمیشود، همیشه غذاهای بیشتری وجود دارند که میتوانید با ذرت درست کنید، حتی میتوانید خودتان خلاقیت به خرج دهید و دستور پختهای جدید ابداع کنید.
اگر با خواندن دستورپختهای بالا تصمیم گرفتید، یکی از این غذاها را درست کنید و نیاز به مواد اولیه دارید، شرکت اصالت با تولید کنسرو ذرت ۳۸۰ گرمی که با بهترین کیفیت و بهصورت استریلیزه تهیه شده، انتخاب قابل اطمینانی برای شما خواهد بود.
و اگر تصمیم به درست کردن سالادهای با پایه سبزیجات دارید اصالت ترکیب فوقالعادهای را در قالب کنسرو مخلوط سبزیجات ۳۸۰ گرمی به بازار عرضه کرده، که فقط در یک کنسرو سه نوع سبزیجات یعنی، ذرت شیرین، هویج و نخود سبز گنجانده شدهاست. کلیه محصولات اصالت در فروشگاههای سراسر کشور قابل دسترسی هستند.
تا حالا پیش آمده که به غذایی ذرت اضافه کنید و از نتیجه راضی و شگفتزده شوید؟ دستورپختهای جدیدی بر پایه ذرت پیدا کردید که دوست دارید به بقیه معرفی کنید؟ بدون درنگ این غذاها و رسپیها را با ما در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.