ویلبر اسکویل (Wilbur Scoville) کیست؟
1401/04/29انواع فلفل تند کدامند؟
1401/05/07اگر اهل تند خوری هستید، حتما میدانید که اسکویل واحد سنجش تندی فلفل است که با استفاده از آن میتوانید مقداری تندی را که میخورید، ارزیابی کنید.
معمولا افرادی که عادت به تند خوری و خوردن انواع فلفل تند دارند و یا کمی حرفهایتر، اهل تند خوردن در مکانهای مختلف و رسانههای اجتماعی برای گرفتن فالور و معروف شدن هستند، واحد اسکویل را به خوبی میشناسند. چرا که به وسیله آن میتوانند بساط پز دادن به افرادی که نمیتوانند تندخوری کنند را جور کنند.
اگر دوست دارید در مورد واحد سنجش تندی فلفل (اسکویل) بیشتر بدانید، این مقاله از برند اصالت (کارخانه تندترین سس در ایران) را مطالعه کنید. با ما همراه باشید.
چگونه با مقیاس اسکویل، تندی فلفل را اندازهگیری میکنیم؟
مقیاس اسکویل معیاری برای «تندی» فلفل چیلی یا هر چیزی است که از فلفل تند درست شده است. مثلا میزان تندی انواع سس تند با اسکویل اندازهگیری میشود. اینکه مقدار اسکویل هر سس تند چقدر است و چه کسانی میتوانند آن را مصرف کنند، مورد مهمی است که در خرید سس تند و خرید تندترین فلفل دنیا باید در نظر گرفته شود. چرا که برخی از انواع سس تند و فرآوردههای مشتق شده از انواع فلفل تند به قدری تند هستند که افراد معمولی از خوردن آنها عاجزند. به همین خاطر قبل از خرید سس تند باید مقدار اسکویل آن که با واحد SHU بیان میشود را در نظر بگیرند.
مقیاس اسکویل در واقع معیاری برای سنجش غلظت ترکیب شیمیایی کپسایسین است. همان چیزی که احساس حرارت و تندی و التهاب را ایجاد میکند. نام کپسایسین از طبقهبندی علمی گیاه فلفل گرفته شده است. در ترکیبات انواع فلفل چیلی تند به طور طبیعی مقادیر فراوانی از کپسایسین، متیل، وانیلیل وجود دارند که به مجموعه این ترکیبات کپسایسینوئید گفته میشود. در واقع میزان کپسایسینوئیدها در انواع فلفل است که باعث تفاوت طعم و تندی انواع فلفل نسبت به سایر گونههای فلفل میشود. از آنجایی که روش اندازهگیری مقیاس اندازهگیری میزان فلفل به وسیله داروساز معروفی به نام ویلبر اسکویل طراحی شده است، به همین خاطر به نام اسکویل معروف شده است.
آیا تندی مزه است؟
شاید شما فکر کنید که تندی جز مزهها دستهبندی میشود، اما به واقع اینطور نیست. چرا که تندی که از وجود مواد شیمیایی به نام کپسایسینوئیدها ناشی میشود، باعث تحریک گیرندههای گرما در زبان شده و احساس درد و گرما را در زبان به وجود میآورد، که همان تندی فلفل است. در واقع تندی، دردی است که به واسطه واکنش به کپسایسینوئیدها بروز میکند.
وقتی کپسایسین موجود در انواع سس تند و یا غذاهای تند به زبان شما برخورد میکند، گیرندههای عصبی، پیام درد را به زبان انتقال میدهد که همین باعث احساس تندی میشود. این شرایط به نوبه خود باعث ترشح اندورفین میشود. همانطور که میدانید ترشح اندروفین باعث احساس آرامش و شادابی میشود که احساس لذت فوری برای بدن را فراهم میکند. به همین دلیل است که اکثر کسانی که تند خور هستند، دوست دارند که هر بار خوراکی تند و تیزتری را بخورند و یا تندترین فلفل جهان را امتحان کنند.
تندترین فلفل جهان کدام است؟
مطابق با گزارشات ارائه شده در کتاب رکوردهای دنیا، تندترین فلفل جهان در حال حاضر فلفل چیلی نفس اژدها است که در سنت آساف، ولز، با همکاری دانشگاه ناتینگهام ترنت تولید شده است. این فلفل مقیاس تندی به میزان ۲.۴۸ میلیون SHU دارد. البته این رکورد مربوط به امروز است. مطمئن باشید که همین حالا یکی در حال کار کردن روی تولید نوعی دیگر از انواع تندترین فلفل جهان است!
مقدار اسکویل سس فلفل تند اصالت چقدر است؟
شاید تا به حال هنگام خرید سس فلفل تند اصالت، به درجه تندی آن توجه نکرده باشید. این مورد مهمی است که علاوه بر قیمت سس اصالت بایستی در نظر بگیرید. چرا که اگر اطلاع کافی از میران تندی که میتوانید تحمل کنید داشته باشید، دیگر حین خوردن انواع غذاهای تند دچار مشکل نمیشوید. چرا که آستانه تحمل خود را میدانید و قبل از بروژ آلرژی، خودتان از مصرف تندترین فلفل دنیا و تندترین فلفل ایران صرف نظر میکنید.
انواع سس تند اصالت کدامند؟
در کارخانه سس اصالت، دو نوع سس فلفل سبز تند اصالت و سس تند فلفل قرمز اصالت بستهبندی و تولید میشود. سس تند قرمز اصالت به لحاظ تندی دقیقا مانند سس تند گلوریا (که از انواع فلفل هابانرو و کارولینا ریپر تولید میشود) است و البته طعم و گرمای بهتری دارد.
قیمت سس اصالت چقدر است؟
از آنجایی که شرکت سس اصالت، سس تند را در بستهبندیها و انواع شیشه سس اصالت (بزرگ و کوچک) تولید و به بازار عرضه میکند، لذا قیمت آن بسته به کوچکی و بزرگی و همچنین نوع فلفل (سبز یا قرمز) متفاوت است. البته قیمت سس اصالت هر چقدر هم که باشد، باز نسبت به طعم و کیفیت و البته تازگی نسبت به سایر انواع خارجی آن برتری دارد.
تندترین سس در ایران کدام است؟
اگر اهل تند خوردن باشید، مطمئنا تمامی انواع سس تند در ایران را امتحان کردهاید و میدانید که تندترین سس در ایران به زعم بسیاری از افراد، همان سس فلفل سبز تند اصالت است. البته عدهای دیگری عقیده دارند که سس تند قرمز اصالت، تندترین سس ایرانی است. که البته بهتر است حین مقایسه تنها به مقیاس اسکویل درج شده روی آن توجه کنید تا بتوانید مقایسه دقیقتری انجام دهید.
چرا سس تند اصالت را بخریم؟
به منظور خرید سس تند، علاوه بر قیمت سس تند، باید کیفیت و تازگی آن را نیز در نظر بگیرید، البته بهتر است که از انواع سس فلفل تندی استفاده کنید که مواد خوراکی رنگی نیز نداشته باشند. سس تند اصالت در دو نوع فلفل سبز و فلفل قرمز تولید و بستهبندی میشود که هر کدام از آنها علاوه بر قیمت مناسب، تازگی خاصی داشته و طعم بینظیری نیز دارد. البته میزان درد و التهاب و گرمایی که در زبان تولید میکند، نیز بسیار خوشایند است. این چیزی است که تند خوران در مورد آن نظر میدهند و معتقدند که «سس تند اصالت، احساسی بینظیر و دردی دوست داشتنی در زبان تولید میکند.»