با آموزش 5 مدل دسر با مربا توت فرنگی آشنا شوید
1402/11/10از خواص آبلیمو طبیعی برای پوست چه میدانیم؟
1402/12/15از بین مزهها و چاشنیهایی که در بین افراد طرفدار زیادی دارد، طعم تند است که بهعنوان یک مزهی آتشین، ضمن خوشمزهتر کردن و متفاوت کردن مزه غذاها، هیجان خاصی هم در زمان بلعیدن غذا برای مصرفکننده ایجاد میکند. حال اگر بدانیم که این طعم جذاب خواص زیادی هم دارد، احتمالا نسبت به مصرف آن دقت بیشتری را به خرج خواهیم داد!
شاید آنطور که باید از خواص سس فلفل قرمز تند کسی تابهحال سخنی به میان نیاورده باشد؛ به همین دلیل ممکن است برای افراد میزان خاصیت آن باورپذیر نباشد و بیشتر خواص خودِ میوهی فلفل را در نظر بگیرند اما از آنجاییکه سس فلفل قرمز تند از مواد مختلف تهیه میشود، هر کدام از آنها نیز دارای خاصیت منحصربهفردی هستند که در مجموع میتوانند موجب چندبرابر شدن خواص سس فلفل قرمز تند شوند.
از خواص سس فلفل قرمز تند نهتنها در آشپزی که در طب سنتی، درمان انواع بیماریها و حتی کاهش وزن نیز میتوان بهره بسیاری برد. در این مقاله سعی کردهایم تا اطلاعات مطلوبی را بهمنظور درک خواص این چاشنی خوشمزه بررسی کنیم. دقایقی را با مطالعه این بلاگ همراه ما باشید.
از خواص سس فلفل قرمز تند چه میدانیم؟
یک سس فلفل قرمز تند از موادی مانند فلفل قرمز تند، گوجهفرنگی، پیاز، سیر و سبزیجات معطر تشکیل شده است که هر کدام بهتنهایی دارای خواص بیشماری هستند و از مواد معدنی و ویتامینهای زیادی ساخته شدهاند که برای بدن خاصیت دارند و خواص سس فلفل قرمز تند را چندین برابر میکنند. در ادامه به املاح معدنی و ویتامینهای آن اشاره میکنیم:
ویتامینهای موجود در سس فلفل قرمز تند
- ویتامین C: ویتامین C موجود در سس فلفل قرمز تند برای بسته شدن زخمها و تقویت دستگاه ایمنی بدن بسیار ضروری عمل میکند.
- ویتامین B6: اگر به دنبال سوختوساز مناسب در سیستم گوارش خود هستید و به زیبایی پوست و موی خود اهمیت میدهید، این ویتامین مهمترین و موثرترین گزینه است.
- ویتامین K1: فیلوکوئینون نام علمیِ ویتامین k است که برای انعقاد خون و پیشگیری از خونریزی، عنصری بسیاری حیاتی بوده که به استقامت و سلامت استخوانهای بدن هم کمک میکند و برای کلیهها مفید است.
- پتاسیم: برای کاهش میزان استرس و پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی، پتاسیم از موثرترین عناصر محسوب میشود.
- مس: از مهمترین خواص سس فلفل قرمز تند، دارا بودن ماده معدنی مس بوده که به داشتن استخوانهای محکم و آرامش اعصاب کمک میکند و فقط در موادغذایی مخصوصی مانند این نوع سس بهکار برده میشود.
- ویتامین A: سس فلفل قرمز تند به دلیل خودِ میوه که سرشار از بتاکاروتن است، از مقادیر زیادی ویتامین A تشکیل شده است.
همچنین از خواص سس فلفل قرمز تند میتوان به ترکیبات شیمیایی بیواکتیو یا زیستفعال اشاره کرد که به دلیل دارا بودن ترکیباتی با خاصیت آنتیاکسیدانی و شیمیایی بیواکتیو (زیستفعال) در درون آن، از مزیتها و فواید زیادی برخوردار است.
مواد معدنی موجود در سس فلفل قرمز تند
- کپسانتین Capsantin: یکی از کارتنوئیدهای اساسی در فلفل قرمز تند که مانند یک آنتیاکسیدان قوی عمل میکند و عاملی برای مبارزه با سرطان است.
- کپسایسین Capsaicin: این ماده دارای مزیتهای درمانی و آنتیاکسیدانهای قوی بوده که در اصل بهعنوان عامل اصلی تندیِ فلفل هم شناخته میشود.
- سیناپیکاسید Sinapicacid: مادهای با خاصیت فراوان برای حفظ سلامت بدن محسوب میشود که از دیگر آنتیاکسیدانهای موجود در فلفل قرمز تند است.
- فرولیکاسید Ferulicacid: آنتیاکسیدانی که مشابه سیناپیکاسید رفتار میکند و مزیتها و فواید زیادی برای بدن دارد؛ بهخصوص در بحث مقابله با بیماریهای مزمن!
یادآور میشویم که فلفل قرمز تند دارای خواص بیشتری نسبت به فلفل سبز تند است؛ چراکه از آنتیاکسیدانهای بیشتری تشکیل شده و هرچه فلفل قرمز تند رسیدهتر و قرمزتر باشد، مانند سایر میوهها فواید آن نسبت به نوع نارس، بیشتر بوده و تاثیرگذاری بهتری در سلامت بدن انسان دارد.
اگر به مطالعه چنین مطالبی علاقهمند هستید:«فواید و خواص تند خوری برای بدن کدامند؟»
ارزش غذایی و خواص سس فلفل قرمز تند چه چیزهایی هستند؟
مقادیری که در ادامه مقاله پیرامون خواص سس فلفل قرمز تند میخوانید، به نسبت میزان یکچهارم یک فنجان است. در این میزان سس فلفل قرمز تند، حدود 15 کالری انرژی، 0.5 گرم چربی، 372.2 میلیگرم سدیم، 3 گرم کربوهیدرات، 2 گرم ترکیبات کربنی خالص، یک گرم پروتئین، 2 گرم شکر و یک گرم فیبر وجود دارد که در مجموع ارزش غذایی این نوع سس را شامل میشود.
املاح معدنی موجود در این مقدار نیز عبارتند از: 3 میلیگرم ویتامین A، 1.2 میلیگرم ویتامین C و 0.5 گرم آهن.
از خواص سس فلفل قرمز تند نیز میتواند به موارد زیر اشاره داشت:
1. تسکیندهنده درد
کپسایسین یکی از ترکیبات بیواکتیو در فلفل قرمز تند بوده که به دلیل دریافتکنندههای درد، حس سوختگی در دهان را ایجاد میکند که مصرف مکرر آن موجب ایجاد بیحسی نسبت به انواع درد خواهد شد. به دلیل این خاصیت معمولا در ساخت انواع پمادهای بیحسی نیز مورداستفاده قرار میگیرد.
همچنین سوزش ناشی از رفلکس معده را نیز از بین میبرد. البته ممکن است در ابتدای مصرف کمی سوزش و درد را بیشتر کند ولی بعد از چند بار استفاده، اثری از سوزش در فرد مبتلا دیده نمیشود.
2. کاهشدهنده وزن
یکی از عواملی که موجب درد قفسه سینه و بروز بیماریهای قلبی میشود، اضافه وزن بالا بوده که به دلیل تجمع بیشازحد چربی است. سس فلفل قرمز به سوختوساز بدن و چربیسوزی کمک میکند و ضمن کاهش اشتها، باعث از بین رفتن چربیهای اضافی شده و موجب پایین آمدن وزن میشود.
3. طعمدهنده بدونکالری
از طعمدهندههای بینظیری که ضمن خوشمزه کردن غذا، به میزان کالری آن نمیافزاید، میتوان به سس فلفل قرمز تند اشاره کرد. بنابراین این چاشنی در عین خوشمزه بودن، برای افرادی که در پی چربیسوزی و کاهش وزن هستند، یک گزینه مناسب شمرده میشود.
4. بازکننده مسیر تنفس
خاصیت تند بودن فلفل قرمز موجب ایجاد مخاط و آب بینی و اشک چشم میشود که این اتفاق اخلاط سینوسی صورت را از بین برده و راه تنفس را پاک میکند؛ بنابراین نفس کشیدن راحتتر و دلچسبتر میشود.
5. کمککننده متابولیسم بدن
مصرف سس فلفل قرمز تند در کنار غذا، بهصورت روزانه سوختوساز بدن را افزایش میدهد و با بالا بردن جریان خون، احساس کسلی و بیحالی را از بین برده و به فرد شادابی و انرژی میبخشد.
6. کاهشدهنده فشار خون
در ظاهر ممکن است تصوری غلط باشد، اما از خواص سس فلفل قرمز تند، میتوان به کاهش فشار خون در افراد مبتلا به این بیماری اشاره کرد. در اصل کپسایسین موجود در فلفل قرمز تند مقادیری اسیدنیتریک از خود آزاد میکند که این ماده از فاکتورهای کاهشدهنده فشار خون است.
7. محافظتکننده از پروستات
مصرف سس فلفل قرمز تند در کنار غذا، بهطور مداوم و روزانه، با مختل کردن رشد سلولهای سرطانی، موجب جلوگیری از ابتلا به سرطان پروستات در مردان میشود.
8. جوانکننده پوست و طولانیکننده عمر!
مصرف دائم سس فلفل قرمز تند، طول عمر بیشتر و بدن سالمتری را به فرد هدیه میدهد و دلیل آن مواد مغذی و معدنی مفیدی است که در آن وجود دارد که با انواع بیماریها مبارزه میکند.
سس فلفل قرمز تند چه کاربردهایی دارد؟
سس فلفل قرمز تند را میتوان یکی از پرکاربردترین و پرطرفدارترین چاشنی در آشپزی دانست؛ چون ترکیبی عالی از ترشی، شیرین و تندی است که بهعنوان چاشنی اصلی بسیاری از غذاهای چینی و هندی هم به کار میرود. همچنین در بسیاری از جوامع و ملل گوناگون بهعنوان ماده اصلی در تهیه غذاهای خیابانی، بهویژه انواع دیپها موردمصرف قرار میگیرد.
از خواص سس فلفل قرمز تند در طب سنتی چه میدانیم؟
فلفل قرمز تند به دلیل دارا بودن طبع گرم آن، در طب سنتی بسیار توصیه میشود و کاربردهای زیادی دارد. طبع گرم این میوه موجب گرم نگه داشتن مغز شده و از بسیاری از بیماریهای خودایمنی مانند آلزایمر، اماس، پارکینسون و غیره پیشگیری میکند. بنابراین بهتر است در کنار موادغذایی که بهخصوص طبع سرد دارند، از این چاشنی تند استفاده شود. غذاهایی مانند انواع سوسیس و کالباس یا انواع پنیر که البته باید در نظر داشته باشید که در مصرف آن زیادهروی نکنید.
سس فلفل قرمز تند در درمان دیابت نوع دوم هم بسیار موثر عمل میکند. دیابت نوع دوم که معمولا به دلیل عدم تحرک، عدم داشتن رژیم غذایی مناسب و مصرف بیرویه مواد قندی حاصل میشود و برای سلامت فرد بسیار مضر و خطرناک است. سس فلفل قرمز تند باعث کاهش قند خون شده و میزان انسولین موجود در رگها را تعدیل کرده و میتواند از ابتلا به دیابت نوع دوم جلوگیری کند.
در پایان یادآور میشویم که هیچ نعمتی در جهان بیحکمت آفریده نشد و نکته جالبتوجه درباره این میوه آن است که درختچه جداگانه ندارد و در اثر زیاد رسیدنِ فلفل سبز به این رنگ تبدیل میشود. در هر حال هر ماده غذایی هرچهقدر هم که دارای خواص بینظیری باشد اما باید دقت داشت که مصرف بیشازحد آن نتیجه مطلوب ندارد. همینطور درباره انواع محصولاتی که در بازار وجود دارد و بهتر است با دید باز و دقت زیادی انتخاب شوند. بههمین منظور مصرف انواع سس که از مواد اولیه با کیفیت و ترکیباتی که موردعلاقه افراد بسیاری هستند، مانند محصولات اصالت توصیه میشود که دارای تنوع بینظیری هم بوده و میتوانید از طریق وب سایت اصالت با این محصولات آشنا شوید.
منابع:
https://www.healthline.com/nutrition/foods/chili-peppers#benefits
https://www.eatthismuch.com/food/nutrition/red-chili-sauce-medium,465397/
https://m.tarladalal.com/glossary-Red-Chilli-Sauce-810i
https://www.littlethings.com/hot-sauce-health-benefits/